REGL DÖNEMİNDE CİLT BAKIMI

Regl olduğumuzda cildimizde de çok fazla değişiklik olabiliyor. Bazen yağlanıyor, sivilce yapıyor. Bazen kuruyor çatlıyor. Cildimiz bizden bağımsız hareket ediyor :)
Hadi gelin bu cildimize dair öngörülmezlik dolu döneme beraber bakalım. 
İlk önce regl öncesini değerlendirelim: 
Regli öncesinde cildinin biraz daha yağlı hale geldiğini ve yüzünde sivilcelerin çıktığını mutlaka fark etmişsindir. 
Cildin ışıl ışıl parladığı bir aşama olan foliküler aşama, regl bittikten birkaç gün sonra yaşanmaya başlar. Östrojen hormonu, yeni yumurta üretmek ve rahim zarını kalınlaştırmak için artmaya başlar. Bu da gözeneklerin boyutunun küçülerek cildin kolajen üretmeye başlamasına sebep olur.
Yumurtlama döneminde, östrojen düzeyimiz yüksektir ve vücudumuz başka hormonlar üretmeye başlar. Tüm bu değişiklikler cildimizin yağlanmasına ve buna bağlı olarak lekelerin, sivilcelerin ve siyah noktaların ortaya çıkmasına sebep olur. Vücut bakımın içinde, lenf düğümlerinin ani östrojen artışını dengelemesine yardımcı olmak için günlük rutinine kuru fırçalama ekleyebilirsin.
PMS denilen aşamada adet öncesi semptomlar başlar. Cildimiz lekelenmeye, yağlanmaya veya cilt tipine bağlı kurumaya, eşit olmayan cilt tonlarının ortaya çıkmasına, sivilcelerin artmasına müsait bir duruma gelir.
Bu dönemde, cildini temiz tutmaya özen göster. Cildinin oldukça hassas olduğu bu dönemde, elinin altında mutlaka bir nemlendirici bulundur.
Regl döneminin ilk birkaç günü cildin biraz daha hassas olur ve lekeler ortaya çıkmaya devam edebilir. Cildin her geçen gün kendini toparlamaya başlayacak ve ve ışıl ışıl olduğun foliküler aşamaya geçecek. Bol su tüketmen ve beslenmene dikkat etmen oldukça önemli.
Yani regl tüm vücudumuzda değişikliklere sebep oluyor ama öngörüler yapıp bu değişikliklere karşı önlem alırsan, bu dönemi çok az değişimle geçirebilirsin.