KUMAŞ VE KIYAFETLERE BULAŞAN KAN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Bazen henüz yanında pedin yokken reglin başlamış olabilir ve bu durum kıyafetinde lekeye sebebiyet vermiş olabilir.
Bu yüzden kimi zaman yatağında kimi zaman kıyafetlerinde kan lekesi görebilirsin. Hiç endişe etme, şimdi sana lekeyi çıkartabileceğin birkaç basit yöntemden bahsedeceğiz.
Lekeyi çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri anında müdahaledir. Öncelikle kan bulaşan çamaşırı soğuk su altında tutup lekenin çıkmasını kolaylaştırabilirsin. Çok basit değil mi bildiğin musluğun altına tutup biraz durulamaktan bahsediyoruz…
Hadi gel biraz daha ilginç denemelerde bulunalım. Nişasta ve tuz  1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını çok az su ile karıştırarak bir karışım hazırla. Macun kıvamına gelen karışımı lekenin üzerine dök ve dairesel hareketlerle ovala. Tamamen ev yapımı harika bir leke çıkarıcı yaptın, eline sağlık. Sonrasında yaklaşık 10 dakika kadar bekletip çamaşırını makinede yıkayabilirsin.
Beyaz Sirke kullanmaya ne dersin? Evlerimizde çok sık bulunmasa da marketlerde oldukça uygun fiyata satılan bir ürün. Yemekten çok bu tip temizlik ihtiyaçlarında kullanılıyor. Lekeye sirkeyi döküp biraz bekledikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsin.
Tüm bunların dışında yeni deterjanlar regl lekelerine karşı zaten çok aktif sonuç veriyor, yani merak etme küçük kan lekelerini çamaşırından her türlü rahat rahat söküp atabilirsin.