REGL DÖNEMİMİZDE KENDİMİZİ İYİ HİSSETMİYORSAK NELER YAPABİLİRİZ?

Hepimizin ortak meselelerinden biri de regl döneminde kendimizi kötü hissetmemiz. Evet hangi yaşta olursan ol regl döneminde kendini bazen negatif duygular hissederken bulabilirsin. Yani bazen ruh halimiz biraz değişken olabiliyor ve karamsar hissedebiliyoruz.
Bunun başlıca sebebi regl döngümüzün ikinci yarısında östrojen hormonlarımızın progesteron hormonuna göre oldukça düşük seviyede seyretmesidir…
Öncelikle durumu kabul edip duygularımızı buna göre değerlendirmeli, kendimize hiç yüklenmeden hayatımıza devam etmeliyiz.
Sonra yediğimize ve içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor
Örneğin bitter çikolata seratonin seviyesini artırmak için birebir… Mutlaka regl öncesi yanında bir tane bulundur, azcık kötü hissettiğinde bir parça ağzına at, farkı fark edeceksin. 
Çikolatadan başka mesela balık yağındaki omega-3 yağ asidinin en depresif durumlarda bile insana yardımcı olduğuna dair gittikçe artan araştırmalar var. Omega-3 için bol bol balık yiyebilirsin.
Bu dönemde vücudun ciddi anlamda su toplayabilir. Yani ödem oluşumuna karşı gıdalar tüketmen çok önemli… Potasyumun kaynağı olan kuru kayısı, muz ve patates bunlardan bazılarıdır.
Regl dönemimizde uyku düzenine de çok dikkat etmelisin. Mümkün olduğunca her zamanki, uyumaya alışık olduğun saatlerde, sekiz saat uyursan çok iyi olur. 
Bu dönemde sigara içiyorsan içtiğin miktarı azaltmanda fayda var. Vücuduna bu dönemde dolaşım ve solunum sistemine sigaranın getirdiği yükü taşıtmasan çok iyi olur.
Stresi azaltmak için kendi yöntemlerimizi geliştirmeliyiz ki, bunların da başında arkadaşlarımızla zaman geçirmek geliyor. Yani en yakın arkadaşlarımızla sohbet etmek, dertleşmek, eğlenmek hepimize iyi gelecektir.
Ağır olmayan bir sportif aktivite de yine ağrını azaltmak için uygulayabileceklerin arasında. Hem zihnini boşaltman hem de fiziksel olarak rahatlaman için yoga, yürüyüş ve hafif bir fitness’ı tercih edebilirsin.
Yani biraz dikkat edersen olası bir regl sıkıntısını en az indirger, hayatına keyifle devam edebilirsin.