KONFORLU BİR REGL DÖNEMİ İÇİN 5 İPUCU

KONFORLU BİR REGL DÖNEMİ İÇİN 5 İPUCU
Regl dönemi bu, rahat geçer mi demeyin!
Hayatımızın her günü kıymetlidir ve regl olarak geçirdiğimiz günler tüm hayatımızın %10’una denk gelir. Yani evet rahat ve konforlu geçse bizim için daha iyi olur, peki bunun için neler yapmalıyız?
Öncelikle şunu anlayalım ki; regl dönemi demek hayattan kopmak, sancılar içinde günler geçirmek demek değildir. 
Bu dönemi hayatın tam içinde, rahat bir şekilde geçirebilir, hiçbir ara vermeden yaşantımıza devam edebiliriz.
Bunun için seninle paylaşmak istediğimiz 5 önerimiz var:
 
1. İYİ BESLEN!
Regl dönemi öncesi artan bazal metabolizma hızın seni her zamankinden daha iştahlı yapabilir. Deyim yerindeyse karnın doysa gözün doymayabilir. Ancak bu dönemde yeme içme düzeninde yapacağın birkaç değişiklik sayesinde daha rahat bir regl dönemi geçirebilirsin.
 
Nasıl mı?
- Regl döneminde vücutta sıvı toplanması ve ödem oluşumu daha fazladır. Bu yüzden tuzu mümkün olduğunca azaltarak, şikâyetlerini de minimuma indirebilirsin. 
 
- Regl döneminde vücutta azalan demir, magnezyum ve B6 vitaminlerini yerine koymak için yağsız kırmızı et, yumurta, tavuk, balık tüketebilirsin. C vitamini demir emilimini artırdığı için kırmızı et, tavuk, yumurta tüketirken yanında zengin C vitamini kaynakları olan 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, bol domates ve maydanoz tüketmende fayda var. Tabi ki yine dozunda tüketmeyi unutma…
- Regl döneminde azalan magnezyum miktarı tatlı isteğini de artırır. Hani tatlı krizine giriyoruz ya bazen, işte onun temel sebebi bu eksiklik… Kalsiyumla birlikte tüketildiğinde sakinleştirici etkisi olan magnezyumu, kakao düzeyi yüksek bir parça çikolatadan mesela güzel bir bitterden alabilirsin ve ılık bir sütle de enfes olur 
 
- Yeterli düzeyde alınan B6 vitamini sinir sisteminize de olumlu etki yapar. Regl döneminde yaşanan gerginlik ve stres durumunu azaltır. Regl döneminde balık, tavuk, soya ürünleri, brokoli, muz, havuç, yumurta, avokado, ıspanak ve tahılları beslenme rutinine eklemeyi unutma.
- Vücuttaki ödemi azaltmak için ise günde en az 2,5 litre su tüketebilirsin.
Yani bu dönemde dengeli ve biraz da dikkatli beslenirsen regl dönemini hem daha az sancılı hem de kilona artı katmadan geçirebilirsin.
 
2. HAREKET ET!
Araştırmalar regl döneminde yapılan hafif egzersizlerin kadınların modunu yükselttiğini ve ağrıları azalttığını gösteriyor. Sen de regl döneminde hareketlerini artırarak kendini çok daha iyi hissedebilirsin. 
 
- Öncelikle regl dönemine özel hazırlanmış yoga videolarından yararlanabilir, vücudunu esneterek rahatlayabilirsin. Hem kasların açılır hem de esneyerek regl kanamasının hızlanmasını sağlayıp rahatlayabilirsin. Youtube kanalımız ‘’Dünya Tek Biz İkimiz’’de konuyla alakalı birçok video hazırladık. İzlemen ve uygulaman için seni bekliyor…
 
- Regl döneminde kendini çok fazla zorlamak istemiyorsan hafif yürüyüşler yapabilirsin. Deniz kenarına ulaşımın varsa sahilde yapacağın bir yürüyüş ya da doğa içinde yapacağın kısa bir jogging sinirlerini de yatıştırır. Kısa ve hafif tempoda yapacağın bu tip aktiviteler; kalp atışını artırarak kan akışını düzenler, ruh halini iyileştiren hormonların salgılanmasını ve kendini çok daha iyi hissetmeni sağlar.
 
3. ISIN!
- Regl döneminde vücudumuz normale göre daha soğuktur ve ısıya ihtiyaç duyar. Hani böyle elimiz ayağımız donar, karnımız üşür ya… İşte bunun sebebi vücudumuzun regl döneminde bizi yavaşlatarak, daha fazla ısı sağlamaya yardımcı olmaya çalışmasıdır.
 
- Ilık bir duş, taze demlenmiş bitki çayları veya sıcak çikolata, bacaklarının veya karnının üzerine koyabileceğin sıcak su torbaları sana çok iyi gelebilir. Yapılan araştırmalar ısının regl ağrılarını hafiflettiğini ve ruh halini düzelttiğini gösteriyor. Elbette kendimizi bunaltacak kadar bir sıcaklıktan bahsetmiyoruz ama bir battaniyenin altında izlenen romantik komedi filmi tadında bir sıcaklık sana çok iyi gelecektir, emin ol.
 
4. SEVDİĞİN ŞEYLERİ YAP!
Regl döneminde modunu yüksek tut! Çok sevdiğin bir filmi veya diziyi tekrar izleyebilir, sana iyi gelecek kitaplar okuyabilir, masaj ve aromaterapik yağlardan yararlanabilirsin. 
 
- Lavanta ve limon otu gibi masaj yağları ile yapılan hafif karın masajının ileri seviye sancıları hafifletmede etkisi olduğu biliniyor.
 
5. EN İYİ ARKADAŞINDAN YARDIM AL!
Regl döneminde seni en iyi anlayan arkadaşınla bir arada olmak kendini güvende ve rahat hissettirir. Çünkü en iyi arkadaşlar, bugünler içindir! Tıpkı her zaman yanında olan Molped gibi…  
 
Yani şöyle keyifli bir arkadaş ortamı ve yanında da Molped’in varsa, biraz sohbet biraz yeşil çay. İşte size regl’iyi rahat geçirmenin formülü…